"Everything we put in & on our bodies must be nutritious and safe."

Niet- toxische, Geceritficeerde organische producten die voor u en de planeet werken. 

Wij zijn een milieubewust bedrijf. Onze boodschap is het redden van de planeet en onszelf. Onze boodschap is het maken van de beste producten voor persoonlijke verzorging op aarde. Veganistisch, vrij van schadelijke stoffen en gemaakt met planten, niet met aardolie. Wees elke dag puur, onvervalst en wild.

Wees elke dag puur, onvervalst en wild.

Third-Party Certified & Transparent

Waarheid telt - dat is waarom we elk ingrediënt op onze verpakkingen vermelden. Onze certificeringen door derden vertellen u dat de producten zijn gelabeld als 65-95% organisch, vrij van schadelijke stoffen en gemaakt met duurzame energie.

Organische certificering is een langdurig en kostbaar proces, maar we geloven dat integriteit de moeite waard is. Bovendien hebben we medewerkers om ervoor te zorgen alle ingrediënten, leveranciers, formuleringen en partners voldoen aan onze normen.

We zijn meer dan "natuurlijk" of "organisch"

Het kost slechts een paar druppels van een ingrediënt om het woord "natuurlijk" - zelfs 'organische' - op een product label te kunnen zetten. Aardolie is "natuurlijk", maar niet gezond, veilig en milieuvriendelijk. De beauty-industrie is zelfregulerend. Bedrijven hoeven niet elk gebruikt ingrediënt op het product te zetten of veiligheidstesten te doen. Dat is gewoon niet ons.

We zijn er voor landbouwers

Certificeringen door derden zijn duur voor boeren. Met een aantal zeer kleine boeren en speciale ingrediënten, werken wij om te controleren dat er geen giftige pesticiden, fungiciden, herbiciden of niet-duurzame processen worden gebruikt. Dit helpt bij de ondersteuning van een duurzaam bestaan, betere werkomstandigheden, en misschien zelfs een weg naar certificering. Kijk naar "Harmonically Made" op onze producten.

We zijn er voor oceanen

Water heeft het moeilijk. Van de plasticsoep tot overbevissing, de zorg voor het milieu houdt niet op waar het land stopt.

Onze marine ingrediënten zijn ook duurzaam. Dat kan betekenen grenzen aan jaarlijkse duiken, apparatuur of mensen, oogst en ophaaltijden, en absoluut geen gebruik van warmte of chemicaliën. Dit behoudt het ecosysteem van het gebied evenals het zee-leven wat er vanaf hangt. Hoe minder interventie, hoe beter.

Onze belofte voor schoner water is altijd inbegrepen in onze producten met met alleen plantaardige renigings alternatieven ten opzichte van conventionele plastic microbolletjes die het water vervuilen, de aquatische voedselketen verstoren en vis muteren.

Verpakkingen & Praktijken

Duurzame verpakkingen is lastig. Glas is oneindig en gemakkelijk recyclebaar, maar zwaar om te vervoeren. Maximaliseren van het gerecycled plastic gehalte vermindert de consumptie, maar ook het wow-factor van uw boudoir. Dan zijn er de verpakkingskeuzes om lucht buiten te houden, zodat we conserveringsmiddelen ook buiten kunnen houden.

Er wordt overal rekening mee gehouden bij het inpakken van een product. Vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie over een specifieke product verpakking.

Opgericht door Horst Rechelbacher

Intelligent Nutrients werd gemaakt door "de vader van de Veilige Cosmetica" en Aveda oprichter Horst Rechelbacher. Als salon eigenaar en wereldberoemde kapper, was hij de eerste om de nadelige gevolgen voor de gezondheid te zien die beauty producten hadden op stylisten. Omdet er geen veilig alternatief was, maakte hij zijn eigen producten. Hiermee was hij de grondlegger van de  invoering van plantaardige product concepten, aromatherapie en de mileu impact in de wereld van schoonheid.

Horst verliet Aveda om de missie van de next-level gecertificeerd organische, duurzame, schoonheid van binnenuit te realiseren. In 2008, onthulde IN de eerste USDA gecertificeerde organische haarverzorging lijn. Het brak nieuwe grond om opnieuw te revolutioneren in de beauty-industrie. Vandaag wordt het bedrijf geleid door zijn vrouw Kiran Stordalen en dochter Nicole Rechelbacher, die erbij waren sinds dag één.

We zijn er voor Pollinators

Er is voldoende bewijs dat pesticiden bijdragen aan kolonie instorting. Als het doorgaat, zal het einde van onze voedselvoorziening en het leven op aarde dichtbij komen. Nog een reden waarom organisch er echt toe doet.

De erfenis van onze oprichter bestaat voort met de HMR Pollinator Project. De universiteit van Minnesota Bee Squad ondersteunt een bestuivings leefgebied op de Osceola Farm. Het zal een plaats zijn voor wetenschappers, imkers, studenten en docenten om te leren. De opbrengst van onze herdenkingsmunten See and Seek aroma's ondersteunen de inspanningen van het Pollinator Project.

Denk globaal. Doe lokaal.

De wereld is onze muze, tovenaar, reden van bestaan en een constante bron van verwondering. We pionieren, zoeken ingrediënten en werken met boeren over de hele wereld om de meest effectieve, pure en krachtige plantaardige ingrediënten te verzamelen. We synergeren deze ingrediënten en steunen lokale bedrijven met de productie van onze producten in fabrieken overal in de Verenigde Staten.

Visit American Made Beauty to learn more.